Lav internethastighed ?

Man hører tit at udbydere ikke kan levere ordenligt internet forskellige steder i landet.

 

Det er helt afgørende for din internethastighed hvor langt kobber kablet er fra centralen til din bolig. Hvis du fx bor langt fra en større by hvor centralen er placeret, så kan der være langt ud til din bolig og dette begrænser hastigheden på dit internet over kobberkablerne.

Bor du et sted hvor der er mulighed for at blive koblet over til en fremskudt DSLAM, vil dette kunne være rigtigt godt for din forbindelse. Fordelen ved de fremskudte DSLAM’er er at man rykker centralen tæt på kunderne. På den måde kan du opnå høje hastigheder over kobberkablerne da DSLAM’en er forsynet med en fiber og kun bruger kobber derfra og ud i din installation.

ADSL & VDSL er de oftest brugte teknologier brugt ved bredbånd over kobberkablerne.

ADSL er langt rækkende hvor VDSL ikke rækker lige så langt men kan køre højere hastighed end ADSL.

Gamle blykabler kan også begrænse den gode og stabile hastighed. En anbefaling er, at få skiftet det gamle blykabel ud med et nyt plastkabel.

Din udbyder kan teste nogenlunde hvor meget hastighed du burde kunne modtage på din adresse. Du kan også selv besøge deres hjemmeside og se hvad de kan tilbyde. Det sker ofte, at der bliver tilbudt hastigheder som så ikke fungerer pga. forskellige omstændigheder. Her er det enten at skrue hastigheden ned eller få en tekniker til at udbedre fejlen.

Din nternethastighed er altså virkelig begrænset af hvor langt kablet er fra centraludstyret til din router/modem.

At vælge en anden udbyder som lejer sig ind på YouSee’s kobbernet vil altså ikke hjælpe da kablet stadig er lige så langt. Det vil kun hjælpe hvis man kan blive flyttet ud til en fremskudt DSLAM, hvorved kabellængden fra centralens udstyr til dit udstyr mindskes.

Jeg har set mange eksempler på, at kunder har skiftet udbyder fordi de var blevet lovet en bedre internethastighed og så var endt ud med en forbindelse der slet ikke fungerede, da den var sat til for høj hastighed og derefter blev skruet ned til den hastighed de oprindeligt havde ved den anden udbyder. Det er spild af kræfter.

Derfor er det vigtigt at vide, at det er YouSee’s kabelnet som mange udbydere lejer sig ind på og det er de samme kabler der bliver brugt. Forskellen er bare, at det er din nye udbyders udstyr du er koblet over på, på centralen og din router er skiftet ud.

Hvis din hastighed er begrænset af kabellængden, så er der kun 1 ting der kan hjælpe. Det er at blive flyttet til en fremskudt central.

Eller man kan forhøre sig om kabel-tv nettet eller fiber nettet kan tilbydes til din adresse.

Ønsker du vejledning omkring dette emne så kontakt endelig Teknikhajen.